Hem
TV
Vin
Mat
Kultur
Events
Kontakt
När Portugal och Tokyo möttes vid bordet
Söndag 1 juni. Sommarkväll i Stockholm, klirrande glas, doften av nyfriterat panko i luften.
Idén är enkel. Ta Miyakodoris Katsu Sando – krispig, fet, full av umami – och para den med några av Portugals mest uttrycksfulla viner. Tänk kyld Castelão, vita viner med sälta, fruktiga orangea med textur och karaktär. Det är viner som inte kräver en vinlista med adjektiv. De behöver bara ett glas.
Ute på trottoaren fylldes platserna snabbt. Inne i baren snurrade flaskorna och samtalen gled mellan jordmån och mjölkbröd.
Vi drog igång vid 17.00. Borden var fullbokade och drop-in platserna fylldes direkt. Dem som fick vänta på bord gjorde det ståendes med välkylda bubblor från Giz i Bairrada. Baren rörde sig i jämn takt och blev bullrigare och bullrigare. En fylld restaurang av gäster som stannade längre än dem tänkt och nyförälskade i upplevelser dem inte varit med om förr.
Vill du vara med nästa gång?
Följ @portugisiskavinklubben och @boapressao för kommande middagar, samarbeten och spontana söndagar med smak.